Archives for posts with tag: diy

Sewaktu aku melibatkan diri dengan trail tempoh hari, ada aku nampak beberapa penunggang berpengalaman mengikat tali pada tayar. Aku pun dengan rasa ingin tahu bertanya “Bro, kenape ikat tali pada tayar ni..” dengan tenang dia memberi jawapan “untuk dapatkan lebih grip.. barulah tayar tu lagi gigit tanah..” aku pun tersenyum sambil menganggukkan kepala tanda paham. Sebenarnya aku tak berapa jelas maksudnya tadi hinggalah aku sendiri melihat betapa membantunya “stopper” ni dalam aktiviti “trail” ini. Sungguh pun penggunaan tayar “offroad” dari jenama yang terkemuka tidak menjaminkan cengkaman yang kemas pada tanah liat. Tanah liat tidak mengenal mana tayar jenama mahal atau jenama murah. sejurus selepas tanah liat menutupi bunga tayar hilanglah cengkaman pada tanah dan membuat tayar berpusing setempat.

Tayar dah hilang cengkaman apa nk buat.. senyum dan ambil gambar..

Hilang bunga bila tanah liat dah penuh..

Penunggang berpengalaman yang menggunakan “stopper” nampak jelas kelebihannya ketika mendaki, nak bertukar longkang dan menuruni di curam. Cengkaman tayar dapat dilihat lebih berkesan berbanding tayar tanpa “stopper”.

Contoh pendakian berlongkang.. (gambar ni bukan di Malaysia)

Tapi ada seorang penunggang “otai” ni “stopper” D.I.Y menarik, kemas dan mudah dibawa kemana-mana.

Stopper in action..

D.I.Y Stopper (red arrow)..

“Stopper” ini dibuat dari barang terpakai iaitu rantai moto. Sesampai je ke destinasi, dengan tenang “otai” ni bukak “stopper” simpan dalam beg. Ianya sangat efektif dengan modal yang agak rendah. Balik dari trail tempoh hari aku balik saing “otai” ni. Disebabkan hujan yang agak lebat, kami singgah berteduh sebentar. Masa ni la “otai” memberitahu aku macam mana buat “stopper” ni. Aku dengar dengan teliti sambil cuba membayangkan maksud “otai”. Kini, aku dalam proses mengumpul barang-barang untuk membuat “stopper”..

Advertisements

Sehari sebelum pergi Mega Trail 2012 Kemensah Langat, tetiba aku terasa macam nk tukar warna tunggangan ku. Setelah berfikir sejenak, warna merah menjadi pilihan. Di sebabkan aku ni jenis suka buat sendiri (tertakluk kepada perkara-perkara yang diketahui asas sahaja) jadi aku pun dengan pantas ke kedai “hardware” untuk membeli semburan warna tin.

Spray botol cap Anchor..

Kod Warna : 5

Warna : “Primer Surface grey”

Kegunaan : Undercoat

Kod warna : 33

Warna : Merah

Kegunaan : Warna yang dikehendaki

Kod warna : 1

Warna : Clear

Kegunaan : Memastikan ketahanan

Harga Sebotol : RM 7.90

Jumlah : RM 20.00 (selepas diskaun)

Sesampai dirumah aku pun memulakan kerja-kerja penukaran warna tunggangan ku.

Sebelum proses transformasi..

Langkah pertama, aku buka dan basuh “cover set” kemudian pastikan semua permukaannya kering. Lokasi penyemburan di belakang rumah.

Cover set yang telah dibersihkan.. ekor cap tiruan tu yg kaler kusam..

Langkah Kedua, beberapa lapis “undercoat” disemburkan.

Lapisan demi lapisan..

Pastikan semburan dibuat satu arah dan pastikan tiada angin. Mulakan semburan dengan lapisan yang nipis. setelah kering, sembur lagi sehingga rata keseluruhannya. Semburan yang terlalu tebal boleh membuat cat meleleh.

Lagi lapisan..

Dan lagi..

Langkah ketiga, semburan warna yang dikehendaki di sembur setelah “undercoat” kering.

Nipis dan warna "undercoat" masih kelihatan..

Seperti langkah semburan “undercoat” lapisan nipis demi lapisan di semburkan.

Lagi lapisan hingga "undercoat" tidak kelihatan..

Dan terus kan lagi beberapa lapisan untuk memastikan semburan rata dibuat.

Langkah keempat, semburan warna “clear”.

clear lapisan demi lapisan..

Langkah semburan yang sama seperti 2 langkah sebelum ni, ambil masa sedikit dan lakukan lapisan nipis demi lapisan.

Semburan terakhir clear..

“Cover set” yang telah diap di sembur di bawa masuk dan diletak kan di bilik untuk process pengeringan.

Proses pengeringan..

Bagi memastikan (pada pendapat aku) hasil yang lebih memuaskan hati, pastikan :-

  • kawasan semburan terhalang dari angin (habuk boleh merosakan permukaan, semburan tidak tepat)
  • warna yang dikehendaki hendaklah lebih dari satu botol
  • Pastikan warna “clear” yang berkualiti (aku baru tau) bagi memastikan keberkesanannya
  • Cuaca yang cerah
  • Masa yang panjang (semburan nipis boleh dibuat banyak kali)

Dan ini hasilnya.. (gambar selepas balik dari trail- agak comot tunggangan ku)

Hasil Transformasi..

 

 

Aku ada plan nak tukar warna lagi dan aku akan cuba dari cap lain pula..

InsyaAllah..